Stedendriehoek

Nieuwe fiets voor Tom Mossink

Rotary 't Loo uit Apeldoornschenkt Apeldoorner nieuwe fiets

APELDOORN - Op 2 mei kreeg de 15-jarige Tom Mossink uit Apeldoorn een nieuwe fiets, aangeboden door dhr. Coolen namens de Rotary 't Loo uit Apeldoorn. Van agente Astrid de Koning van het politieteam Noordwest kreeg hij een bos bloemen en een mooie pennenset.

Aanleiding was de diefstal van zijn fiets, eerder deze week. Tom fietste over de Asselsestraat en zag dat een oudere vrouw problemen had met haar karretje en de boodschappen. De jongen hielp de vrouw en zette zijn fiets aan de kant. Terwijl hij de vrouw hielp gingen twee nog onbekende jongens er met zijn fiets vandoor. Tom Mossink zag dat en rende achter de jongens aan.
Hij kreeg vervolgens een klap in zijn gezicht, waarna hij de twee uit het oog verloor en ook zijn fiets kwijtraakte.

Het krantenbericht hierover was voor de Rotary 't Loo aanleiding om een gebaar naar de onfortuinlijke Tom te maken en de politie ondersteunde dit gebaar. Niet alleen hielp Tom geheel belangeloos een hulpbehoevende medeburger, hij ondernam ook direct actie toen hij zag dat zijn fiets werd gestolen. Daarom kreeg hij 2 mei op het politiebureau van Apeldoorn een nieuwe fiets uitgereikt. Hij was er erg blij mee en was onder de indruk van het eerbetoon.

Ondanks dat Tom een nieuwe fiets heeft is de politie nog steeds bezig met het onderzoek naar de daders van de diefstal en de mishandeling van Tom. De oproep is dan ook aan getuigen om zich alsnog te melden via het nummer 0900-8844. Bij de twee daders gaat het om ongeveer 16 jarige jongens, de één had zwart haar in een matje en droeg een rood petje en een wit T-shirt. Van de andere jongen is geen goed signalement bekend.

(Op de foto agente Astrid de Koning, dhr Coolen van de Rotary, Tom Mossink en zijn moeder. Op de voorgrond de nieuwe fiets).