Flitsactie van 3 mei 2007

Donderdag 3 mei 2007 was er namens onze club een flitsactie.

Aanwezig waren: De Stentor, SBS 6, TV Gelderland, TV Apeldoorn, de Stedendriehoek.

Hier het bericht uit de Stentor van Donderdag 03-05-2007:

Slachtoffer behulpzame daad krijgt nieuwe fiets van Rotary
Tom Mossink hielp oude vrouw terwijl jongens zijn fiets stalen.

door Hans de Gram APELDOORN - „Echt heel cool. Ik kan een fiets goed gebruiken. Kan ik weer naar school fietsen,’’ roept Tom Mossink (15) al rondfietsend over de parkeerplaats van de poli­tie. Jan Coolen van de Apeldoorn­se Rotary reikte Tom gisteren een nieuwe fiets uit op het politiebu­reau aan de Vosselmanstraat. Afgelopen vrijdag hielp Tom een oude vrouw bij de Boni aan de As­selsestraat, met haar omgevallen winkelwagentje. Terwijl hij dat deed, stalen twee nog onbekende jongens zijn fiets, die hij net had neergezet. Tom zette de achtervol­ging in en kreeg daarbij van één van de daders een klap in zijn ge­zicht. Resultaat van de nobele daad: fiets kwijt en een zere wang. „Dat verdient ‘ie niet en daarom hebben we gemeend Tom een nieuwe fiets cadeau te doen’’, ver­telt Jan Coolen van de Rotary.
Tom vindt het toch maar vreemd. „Iemand helpen doe je gewoon, dat geeft al een goed gevoel. Het is daarom raar dat ik nu zo beloond wordt, maar het is wel hartstikke gaaf.’’
Tom is maar wat blij met z’n fiets. Helemaal omdat z’n oude een tweedehands damesmodel was. Er moet alleen nog een slot op maar die mag hij gratis uitzoeken. Tom zou ook graag nog in contact ko­men met de mevrouw die hij hielp.
De politie is ondanks het cadeau gewoon bezig met het onderzoek naar de mishandeling en diefstal. Iemand die iets gezien heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie.
Tom Mossink (15) kreeg gisteren een nieuwe fiets cadeau van de Apeldoornse Rotary. Dieven had­den zijn fiets gestolen toen hij een oud vrouwtje hielp.