» home » projecten » boddaert

Boddaert

Project “Kans voor een Kind”/Boddaert Centrum

Rotary Apeldoorn ’t Loo is een jonge club. Jong in de zin van haar bestaan én qua gemiddelde leeftijd van onze leden. Veel van onze Rotarians hebben (jonge) kinderen die – zo blijkt uit gedeelde 5 minutenpraatjes en levensberichten – een belangrijke plaats nemen in ons bestaan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat na afronding van het Haps-project voor een nieuw project is gekozen waarin het kind centraal staat. Samen met het Boddaert Centrum (gevestigd in Apeldoorn) wordt gewerkt aan het bieden van betere kansen aan kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. De kinderen die het Boddaert Centrum bezoeken doen dit op indicatie en zijn geconfronteerd met leer- en/of opvoedingsmoeilijkheden of een onplezierige thuissituatie. In het Boddaert Centrum krijgen zij begeleiding om deze problemen het hoofd te kunnen bieden, om betere ontwikkelingskansen aangeboden te krijgen. Ook hier gaat het credo weer op: niet alléén gelden storten maar vooral ook veel zelf doen met de leden. Dat uit zich in allerlei klussen zoals het aanleggen van een basketveldje, het opknappen van de crearuimte en het tuinhuisje. Maar ook het bieden van ondersteuning tijdens evenementen als het zomerkamp, de vakantiespelweek, de sinterklaasviering en het kerstdiner. De laatste activiteiten zijn vooral gericht op het ontlasten van de beroepskrachten zodat er voor hen meer tijd ontstaat om intensief met “de kids” bezig te zijn.
Kans voor een Kind heeft een looptijd van 2 jaar en zal in de zomer van 2008 worden afgerond. Tot die tijd………………. Nog veel te doen!