Wandelen voor Water 2017

Direct aanmelden voor Wandelen voor Water 2017:

Vrijdagmiddag 24 maart 2017 organiseren wij Wandelen voor Water Apeldoorn. Alle basisscholen in Apeldoorn kunnen meedoen. U doet toch ook (weer) mee?

Wandelen voor Water is inmiddels een begrip in Apeldoorn. In de week van Wereldwaterdag (22 maart) lopen in heel Nederland ruim 20.000 kinderen uit de groepen 7 en 8 voor schoon water in derdewereldlanden. Apeldoorn is nog altijd de stad met de meeste deelnemende scholen en de hoogste opbrengst! Wij gaan dus door. U ook?

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Mail ons:  info@rotary-apeldoorn-t-loo.nl
Direct aanmelden? Dat kan via de aanmeld-knop op deze pagina.

De voorbereiding:

Caspar Wortmann legt de werking van een touwpomp uit aan leeringen van de Sint Victor.Alle deelnemende kinderen krijgen van te voren, rond de krokusvakantie, een gastles die gegeven wordt door leden van onze Rotaryclub en medewerkers van het Waterschap Vallei en Veluwe. Daarmee worden de kinderen goed voorbereid zodat zij weten waarvoor zij de sponsorloop doen. Tijdens de gastles leren ze over het belang van water en sanitatie. Zij krijgen informatie over de schoon-waterproblematiek in de wereld, maar ook over de oplossingen.  De kinderen zien met eigen ogen hoe simpele technieken zoals touwpompen en filters werken.

Organisatie:

Rotary club Apeldoorn ’t Loo organiseert Wandelen voor Water Apeldoorn in samenwerking met onze hoofdsponsor: het waterschap Vallei en Veluwe. Daarnaast zijn we blij met de steun van de Gemeente Apeldoorn, Politie NO Gelderland, meerdere Apeldoornse scholen, bedrijven die willen sponsoren en wijken en winkels waar de kinderen voorbij zullen lopen.

Wilt u sponseren?
Om de kosten voor Wandelen voor Water te drukken zoeken wij sponsoren. De organisatie van Wandelen voor Water Apeldoorn wordt mogelijk gemaakt door organisaties die gelden, producten of diensten ter beschikking stellen of voor kostprijs leveren. Wij streven ernaar dat per saldo 100% van alle door de kinderen bijeengebrachte opbrengsten rechtstreeks aan het schoonwaterproject kunnen worden besteed. Uw bijdrage is van harte welkom!
Meer informatie en vragen? Mail ons: info@rotary-apeldoorn-t-loo.nl

Rotary Apeldoorn ’t Loo werkt samen met de andere Rotary clubs in Apeldoorn en met Rotary Club Chestfield in Kent, Groot-Brittannië die ook Wandelen voor Water 2017 organiseren.