» home » projecten » haps

Haps

Project zonnecollectoren voor het Historisch Haps

Al sinds mensenheugenis komen kinderen uit het hele land naar Apeldoorn om tijdens korte en lange vakanties te ervaren hoe is het om te leven zonder allerlei moderne hulpmiddelen en vormen van luxe in het Haps-kamp. Terug naar de basis, zelf je brood bakken en leren samen werken om te “overleven” in de natuur zijn de ingrediënten voor een bijzondere vakantie. Enige tijd geleden werd het Haps-kamp met sluiting bedreigd omdat het kamp niet voldeed aan onder meer brandweereisen.

Rotary Apeldoorn ‘t Loo hoorde van deze dreiging en besloot hiervoor het Haps-kamp te adopteren tot één van haar projecten. In overleg met het management van het Haps werd snel duidelijk dat met het aanleggen van zonnecollectoren, een elektrische installatie voor noodverlichting en een waterpomp voor brandsituaties, het Haps weer voor jaren vooruit zou kunnen.
De mouwen zijn opgestroopt, diverse commissies zijn ingesteld en fondsenwerving is gestart. Door verschillende eigen acties, waaronder optredens van het Rotary flitsteam tijdens de intocht van de Canadezen bij de herdenking van 60 jaar bevrijding en verkoop van wijn, maar ook fondswerving bij de Rabobank en sponsoring van Mulder Elektrotechniek is uiteindelijk een bedrag van € 17.000,= bijeengebracht om de benodigde voorzieningen te financieren.
Maar daar is het niet bij gebleven. Rotary Apeldoorn ’t Loo vindt financiering één taak, maar échte en directe betrokkenheid de belangrijkste voorwaarde. Door een groot aantal leden is dan ook zelf de schop ter hand genomen om sleuven te graven voor de aanleg van de aangekochte voorzieningen. Na twee jaar intensieve samenwerking zijn de nieuwe voorzieningen in de zomer van 2006 feestelijk opgeleverd.