Wandelen voor Water

Schoon water voor iedereen
Rotary Apeldoorn ’t Loo maakt zich al een aantal jaren sterk voor projecten die zich richten op de beschikbaarheid van schoon drinkwater in derdewereldlanden. Sinds 2009 gebeurt dat in samenwerking met de non-gouvernementele instelling ‘Aqua for All’, die schoon-waterprojecten selecteert en toetst, en die de gekozen projecten door lokale organisaties in de betreffende landen laat uitvoeren. In bepaalde gevallen is Aqua for All in staat om de ingelegde gelden vanuit andere bronnen te verdubbelen.

Wandelen voor Water
22 maart is sinds een aantal jaren Wereld Waterdag. In die week lopen tussen de 20.000 en 30.000 schoolkinderen in heel Nederland een traject van 6 kilometer met 6 liter water op hun rug. Dezelfde prestatie die veel leeftijdgenootjes in derdewereldlanden dagelijks moeten leveren om (schoon) water te halen. Voor deze prestatie kunnen de kinderen zich laten sponsoren. Het sponsorgeld wordt besteed aan schoon/waterprojecten in derdewereldlanden.

Ideëel en efficiënt, ver weg en dichtbij
Serviceclubs als Rotary willen zich maatschappelijk dienstbaar opstellen door het bedenken en steunen van goede doelen. Daarbij wordt gezocht naar mensen die het nodig hebben. De keuze van Rotary Apeldoorn ’t Loo voor schoon water is simpel en elementair: waar geen schoon water is, hoef je andere hulpprojecten (scholen, ziekenhuizen etc) ook niet te beginnen! En door in Apeldoorn, onze eigen stad, met kinderen te praten over de problemen met schoon water in andere landen, wordt ver weg ook dichtbij!

Voor meer informatie zie Wandelen voor Water 2017 of mail ons op info@rotary-apeldoorn-t-loo.nl

Voor direct aanmelden klik:

ENGLISH
Rotary Walking for Water Intl.
Invitation to Rotary Clubs: http://on.fb.me/sB3vOy