Voedselbank 2011

Valentijn-pakket voor klanten Voedselbank
door Arnold Zweers. dinsdag 08 februari 2011 | 07:00

Tekstgrootte
APELDOORN - Bezoekers van de Apeldoornse Voedselbank krijgen vanmiddag een speciaal Valentijn-pakket uitgereikt dat is samengesteld door de leden van de Rotary Apeldoorn 't Loo. Die heeft voor dit jaar 'een sterk lokaal gekleurd doel' uitgekozen: de Voedselbank.

De doelstelling van de Voedselbank is het bestrijden van armoede en het tegengaan van voedselverspilling. De doelstelling van Rotary Apeldoorn 't Loo is 'een bijdrage leveren aan een gevoel van liefde en aandacht en een beetje luxe'. ,,En wat,'' zegt men daar, ,,is nu mooier dan het thema liefde en de dag van de liefde Valentijnsdag 2011.'' De oproep om te geven vond veel weerklank onder sponsorende bedrijven. Daardoor hadden de Rotary-leden maandag samen met vrijwilligers van de Voedselbank de handen vol aan het vullen van de 270 pakketten.

De aandacht ging vooral uit naar het gezin en speciaal het kind. Dus zijn er veel teken- en kleursetjes, spelletjes, strips en lekkernijen in de pakketten verwerkt. Maar ook verzorgingsproducten, een dagje sporten en zwemmen gingen mee in de doos.