Valentijnsactie voedselbank 2011

PERSBERICHT
Apeldoorn, 7 februari 2011

Rotary en Voedselbank gaan voor de liefde

Rotary Apeldoorn ‘t Loo kiest in 2011 voor een sterk lokaal gekleurd doel. De Voedselbank
is daarbij opnieuw in beeld. Rotary Apeldoorn ’t Loo verzorgt op 7 februari 2011 een Valentijn pakket voor de klanten van de Voedselbank.

De doelstelling van de Voedselbank is het bestrijden van armoede en het tegengaan van voedselverspilling. De doelstelling van Rotary Apeldoorn ’t Loo is een bijdrage leveren aan een gevoel van liefde en aandacht en een beetje luxe. En wat is nu mooier dan het thema liefde en de dag van de liefde Valentijnsdag 2011.
Valentijnsdag is een markante en aansprekende dag. Ook voor gulle gevers zo is gebleken!

De oproep om te geven vond veel weerklank waardoor vandaag 7 februari de leden van Rotary Apeldoorn ’t Loo en de vrijwilligers van de Voedselbank aan Kanaal Noord de handen vol hebben aan het samenstellen van de 270 pakketten. De aandacht is vooral uitgegaan naar het gezin en daarbinnen het kind. Dus zijn er veel teken- en kleursetjes, spelletjes, strips en lekkernijen, heerlijke verzorgingsproducten, maar ook een dagje sporten en zwemmen.
Rotary Apeldoorn ’t Loo bedankt alle bedrijven in Apeldoorn* en ver daarbuiten** die een bijdrage hebben geleverd aan een mooi Valentijn pakket. Een pakket dat naast het reguliere voedselpakket op 8 februari door medewerkers van de Voedselbank wordt uitgereikt.

EINDE BERICHT

*
Accres, Achmea Health, AH Anklaar en Eglantier, Dijkgraaf Reinders, Freshweb, P. van den Heuvel Beheer, Intrapec, JeVe Verpakkingen, Lautenschutz keurslager, Banketbakkerij Maassen, Monilux, Mulder Elektro, Poel Bosbouwartikelen, Rabobank, Koninklijke Reesink, Steinhauer, Koninklijke Talens.
**
Audax Publishing Amsterdam, Baltus Bloembollen Vaassen, B&C International Nunspeet, DA Drogisterij, Dasta Wijchen, Gelders Have Groep Doetinchem, Geschenkenhuis Ugchelen, De Jong en Partners Venlo, Mastenbroek slagerij Epe, van der Most Heerde, Plusmarkt Dieren, Praxis, Mark Retera Strips, Sanoma Uitgevers Hoofddorp, Stegeman Vleeswaren Deventer, Toys&Games Hoorn.

Voor meer informatie:

Rotary Apeldoorn ’t Loo
www.rotary-apeldoorn-t-loo.nl
info@rotary-apeldoorn-t-loo.nl

Artikel Stentor:

Valentijn-pakket voor klanten Voedselbank
door Arnold Zweers. dinsdag 08 februari 2011 | 07:00

APELDOORN - Bezoekers van de Apeldoornse Voedselbank krijgen vanmiddag een speciaal Valentijn-pakket uitgereikt dat is samengesteld door de leden van de Rotary Apeldoorn 't Loo. Die heeft voor dit jaar 'een sterk lokaal gekleurd doel' uitgekozen: de Voedselbank.

De doelstelling van de Voedselbank is het bestrijden van armoede en het tegengaan van voedselverspilling. De doelstelling van Rotary Apeldoorn 't Loo is 'een bijdrage leveren aan een gevoel van liefde en aandacht en een beetje luxe'. ,,En wat,'' zegt men daar, ,,is nu mooier dan het thema liefde en de dag van de liefde Valentijnsdag 2011.'' De oproep om te geven vond veel weerklank onder sponsorende bedrijven. Daardoor hadden de Rotary-leden maandag samen met vrijwilligers van de Voedselbank de handen vol aan het vullen van de 270 pakketten.

De aandacht ging vooral uit naar het gezin en speciaal het kind. Dus zijn er veel teken- en kleursetjes, spelletjes, strips en lekkernijen in de pakketten verwerkt. Maar ook verzorgingsproducten, een dagje sporten en zwemmen gingen mee in de doos.

Rotary Apeldoorn 't Loo steunt Voedselbank Apeldoorn.
Rotary Apeldoorn ’t Loo heeft als doel met Valentijn 2011 extra pakketten te leveren aan Voedselbank Apeldoorn. De financiële en/of materiële steun van particulieren en bedrijven hebben wij "hart" nodig om dit ‘gebaar’ te kunnen realiseren.

De selectie en uitgifte van de pakketten in Apeldoorn is streng maar rechtvaardig wat de betrouwbaarheid ten goede komt: aantal toegekend in 2010: 270 gezinnen/800 mensen. (2009: 225 gezinnen/675 mensen)

Uitgangspunt: Het maandelijks besteedbaar inkomen na aftrek van alle vaste lasten.
De grenzen zijn: 1-
persoons huishouden € 175,00
                         Elke volgende volwassene + € 60,00
                         Een kind t/m 12 jaar + € 25,00
                         Kind van 13 t/m 18 jaar + € 80,00
                         Geldigheid: 3 maanden

Samenstellen van een (extra) Valentijnpakket voor uitgifte op of rondom
Valentijn t.w.v. ca. € 35,00
- Bijdrage aan het bestrijden van armoede in Apeldoorn
- Bijdrage aan het gevoel van liefde en aandacht
- Bijdrage aan een beetje luxe

Steun ons intiatief  en mail (info@rotary-apeldoorn-t-loo.nl )uw naam of telefoonnummer en wij nemen contact met u op. Bij voorbaat hartelijk dank!