Winnaar Interservice bokaal 2010

De Stentor van zaterdag 20 maart 2010

Waterproject wint 'serviceprijs'

zaterdag 20 maart 2010

APELDOORN - Rotary Apeldoorn 't Loo heeft gisteravond de Interservice Trofee gewonnen met het project 'Sla een slag voor schoon water'. Aan de verkiezing deden acht serviceclubs mee.

Het waterproject van 't Loo speelt ondermeer in Tanzania en Mozambique. De opbrengst van alle acties rondom dit project bedraagt zo'n 40.000 euro. De trofee is voor de vijfde keer uitgereikt en levert Apeldoorn 't Loo 1500 euro op voor het goede doel.

Welke Apeldoornse serviceclub heeft de afgelopen drie jaar het beste project voor het goede doel neergezet.

Daar draait het morgen allemaal om in Westpoint aan de Handelsstraat tijdens de strijd om de Interservice Trofee. Het is de vijfde keer dat de wisselbokaal wordt uitgereikt.

Er zijn veertien serviceclubs aangesloten bij Interservice Apeldoorn. In 2001 werd voor het eerst het beste project gekozen. ,,We zochten'', zegt voorzitter Samantha ter Linden, ,,een manier om de leden van de verschillende serviceclubs elkaar te laten ontmoeten. Het idee van de trofee sloeg goed aan.''

Acht van de aangesloten serviceclubs hebben een project aangemeld. Zo heeft Lions Apeldoorn Het Loo 7.500 euro opgehaald voor TheaterMerlijn door 'Golf in the Woods' te organiseren. Lions Appelthorn zamelde 19.000 euro in met de Kalender Apeldoorn 2009. ,,Er wordt gestemd op basis van twee criteria'', zegt Ter Linden. ,,Enerzijds moet het goede doel aanspreken en anderzijds wordt bekeken wat de betreffende serviceclub heeft gedaan om geld in te zamelen.''

Morgenavond wordt van de acht deelnemende clubs een filmpje van twee minuten vertoond, waarna het publiek (serviceleden en sponsoren) hun stem zullen uitbrengen. Het is daarbij niet de bedoeling dat serviceleden op hun eigen project gaan stemmen. Naast de trofee wordt een prijs van 1.500 euro uitgereikt aan de winnende club, ter besteding aan een nieuw goed doel.

Tijdens de bijeenkomst worden er vier workshops gehouden. De kunstenaars Jack, Hans Peter Nagtegaal en Frans Polman leveren met dichter Cees van der Pluijm een bijdrage. De presentatie is in handen van Gillian de Vries.