Rotary algemeen

ROTARY HELPT!

Wat doet Rotary? Duizenden Rotarians in Nederland ontplooien de mooiste activiteiten voor een ander, vaak in de buurt en achter de schermen. Eeen greep uit onze projecten: van vluchtelingenhulp tot vakantieplezier voor álle kinderen, van wereldwijde poliobestrijding tot brunch voor mantelzorgers.

Rotary Apeldoorn ’t Loo heeft het motto”: ” Geen poen maar doen” Zie onze projecten pagina voor de actuele projecten.

5 clubs in Apeldoorn

In Apeldoorn zijn er 5 Rotary clubs. Lees hier meer over de andere clubs in Apeldoorn
– Rotary Apeldoorn website
– Rotary Apeldoorn Noord website
– Rotary Apeldoorn Sprengen website
– Rotary Apeldoorn Zuid website

Rotary Internationaal

De Rotaryclubs in Nederland maken deel uit van het wereldwijde netwerk van Rotary International. Rotary International telt 530 districten in 200 landen en geografische gebieden.

Er zijn 34.000 clubs met in totaal 1,2 miljoen leden. Aan het hoofd staat de President Rotary International. Deze wordt bijgestaan door de Board of Directors.

Rotary NL

Rotary in Nederland is verdeeld in 7 districten die elk worden geleid door een gouverneur. Rotary in Nederland telt circa 500 clubs met in totaal ruim 19.000 leden.

Aan het hoofd van elk district staat een gouverneur.Hij of zij wordt benoemd door de Internationale Conventie op voordracht van het district. De gouverneur is gedelegeerd bestuurslid van de President Rotary International voor het district.

Website Rotary Nederland

Vaantjes

Wanneer leden van Rotaryclubs op bezoek gaan bij een andere club is het gebruikelijk dat er vaantjes uitgewisseld worden. Bekijk de verzameling